top of page
Αναζήτηση

Βρες το άρωμα τύπου που σου ταιριάζει!

Έγινε ενημέρωση: 23 Απρ 2021

Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε ποιο είναι το άρωμα, κάθε εποχή, που τονίζει και ταιριάζει ακριβώς με την προσωπικότητα μας, αλλά και πως το δοκιμάζουμε και το φοράμε.


Αρώματα-τύπου-fleur
Αρώματα Τύπου Fleur

Βρες το άρωμα σου.

Η προσωπικότητα μας προς τα έξω εμφανίζεται μέσα από τις ενδυματολογικές προτιμήσεις μας,τα αξεσουάρ μας,την αίσθηση του χιούμορ, τις κινήσεις μας αλλά και ο τρόπος που μυρίζουμε λέει πολλά για εμάς. Το άρωμα που θα επιλέξουμε κάθε στιγμή να φορέσουμε πρέπει να ταιριάζει με την επιδερμίδα μας και το άρωμα του δέρματος μας έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι αυτό που μας αξίζει! Είναι ένα χαρακτηριστικό το οποίο μπορούμε να ελέγχουμε απόλυτα. Για αυτό αντί να επιλέξουμε στην τύχη, βασισμένοι σε μια τυχαία εισπνοή σε ένα κατάστημα,θα ήταν καλή ιδέα να δώσουμε λίγο περισσότερο χρόνο στο να επιλέξουμε το σωστό άρωμα, που ταιριάζει στην προσωπικότητα μας. Δεδομένου ότι το άρωμα χρειάζεται χρόνο περίπου 20 λεπτά για να έχουμε το τελικό αποτέλεσμα ειδικά στα Eau de Parfum αυτό μπορούμε να το κάνουμε με ασφάλεια στο χώρο μας μέσω ενός δείγματος.


Τύποι Αρωμάτων

Υπάρχουν στην διεθνή αγορά πολλές επιλογές ανά τύπο αρώματος. Για παράδειγμα υπάρχουν αρώματα με τα περισσότερα συστατικά τους να είναι φυσικά και άλλα να περιέχουν κυρίως χημικά. Επίσης ανάλογα με την ποσότητα της εσάνς κατατάσσονται σε Eau Fraiche, σε Eau de Cologne, σε Eau de Toilette, σε Eau de Parfum και σε Parfum. Τα ποσοστά συγκέντρωσης εσάνς ορίζουν συνήθως τον παραπάνω τύπο.


Οσφρητικές κατηγορίες

Υπάρχουν αρκετές μεθοδολογίες ανάλογα με τους αρωματοποιούς που τις έχουν κωδικοποιήσει. Η επικρατέστερη όλων βέβαια είναι αυτή του Michael Edwards'. Το Fragrance Wheel εξηγεί τη σχέση μεταξύ έμφυτων προτιμήσεων αρώματος και των οικογενειών των αρωμάτων. οι κατηγορίες αυτές είναι Floral, Soft Floral, Floral Oriental, Soft Oriental, Oriental, Woody Oriental, Woods, Mossy Woods, Dry Woods, Aromatic, Citrus, Water, Green & Fruity.


Επιλέγοντας ένα άρωμα

  • Μπορούμε να δοκιμάσουμε διάφορα αρώματα ψεκάζοντας πάνω στα ειδικά χαρτάκια (blotters) που μας προσφέρουν τα καταστήματα καλλυντικών. Ωστόσο, η μυρωδιά των αρωμάτων δε θα είναι η ίδια όπως πάνω στο δέρμα μας. Για να είμαστε σίγουροι για την επιλογή μας, καλύτερα να δοκιμάσουμε το άρωμα απευθείας πάνω στην επιδερμίδα μας.Είναι σημαντικό όπως ξανατονίσαμε να περιμένουμε έως και 20 λεπτά ανάλογα με τον τύπο του αρώματος. Στην FLEUR προσφέρουμε αποκλειστικά Eau de Parfum.

  • Ψεκάζουμε 1 με 2 φορές συνήθως στο εσωτερικό του καρπού και περιμένουμε μέχρι να το μυρίσουμε. Το ίδιο άρωμα μπορεί να μυρίζει τελείως διαφορετικά σε κάθε άνθρωπο και αυτό οφείλεται στο PH της κάθε επιδερμίδας. Σκοπός είναι να επιλέξουμε ένα άρωμα που θα ταιριάζει στην προσωπική μας μυρωδιά, στον χαρακτήρα μας. Αποφεύγουμε τη δοκιμή περισσότερων από 3 αρωμάτων μέσα στην ίδια ημέρα, γιατί η όσφρηση μας ενδέχεται να "μπερδευτεί" και το πιο πιθανό είναι να μην κάνουμε σωστή επιλογή. Βέβαια υπάρχει και εδώ για τους πιο μυημένους ένα μυστικό οπως το reset των υπολογιστών και αυτό είναι το να μυρίσουμε κόκκους καφέ. Οι κόκκοι καφέ που δεν έχουν όμως υποστεί καμία επεξεργασία βοηθούν την οσφρητική μας ικανότητα και ουσιαστικά μηδενίζουν την οσφρητική μας μνήμη από τα προηγούμενα αρώματα.


Φορώντας το άρωμα μας

  • Τα αρώματα διαρκούν περισσότερο σε λιπαρές επιδερμίδες σε σχέση με τις ξηρές. Για το λόγο αυτό, προσπαθούμε να κρατάμε το δέρμα μας ενυδατωμένο πριν την εφαρμογή του αρώματος. Η χρήση ενός Body Lotion ή Body Oil, το οποία έχει κοινά στοιχεία με το άρωμα, ή είναι αρωματισμένο με το ίδιο άρωμα όχι μόνο θα ενυδατώσει το δέρμα μας, αλλά θα ενισχύσει και την αποτελεσματικότητα του αρώματος.

  • Εφαρμόζουμε το άρωμα αμέσως μετά το μπάνιο, που η επιδερμίδα είναι καθαρή, στεγνή και οι πόροι του δέρματος ανοιχτοί. Έτσι θα επιτύχουμε καλύτερη απορρόφηση του αρώματος και συνεπώς μεγαλύτερη διάρκεια.

  • Δεν ψεκάζουμε απο μακριά. Είναι μια πρακτική αρκετά διαδεδομένη, αλλά στην πραγματικότητα μας στοιχίζει το 50% του αρώματος το οποίο καταλήγει στο πάτωμα.

  • Η ποσότητα που θα εφαρμόσουμε είναι πολύ σημαντική και εξαρτάται από τον τύπο του αρώματος. Τα ελαφριά αρώματα, τα Eau De cologne και Eau De Toilette, θα χρειαστεί να τα ανανεώσουμε μερικές φορές μέσα στην ημέρα. Από την άλλη, τα Eau De Parfum θα διαρκέσουν περισσότερο ακόμη και εάν εφαρμόσουμε μικρή ποσότητα. Στην fleur.gr μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε για την μεγάλη διάρκεια τους.

  • H Coco Chanel συμβούλευε τις γυναίκες να φορούν το άρωμα στα σημεία που πρόκειται να τις φιλήσει ένας άντρας! Τα σημεία, λοιπόν, που θα πρέπει να εφαρμόζουμε ο άρωμα είναι εκείνα όπου η κυκλοφορία του αίματος είναι πιο επιφανειακή. Εάν χρησιμοποιούμε Eau De Parfum ή Pure Parfum, τότε αρκεί να ψεκάσουμε τους καρπούς και το λαιμό.

  • Η χαμηλή θερμοκρασία μειώνει τη δύναμη του αρώματος και για το λόγο αυτό, το χειμώνα προτιμάμε πιο βαριές μυρωδιές, που θα διατηρηθούν περισσότερο. Το καλοκαίρι, που οι θερμοκρασίες είναι πιο υψηλές και οι μυρωδιές πιο έντονες, προτιμάμε κάτι ελαφρύτερο και πιο δροσερό.

  • Αποφεύγουμε τον ψεκασμό πάνω στα ρούχα, για να αποτρέψουμε λεκέδες και αποχρωματισμό των υφασμάτων, όπως επίσης και πάνω σε κοσμήματα, διότι μπορεί να προκαλέσουμε διάβρωση του υλικού τους.

  • Εάν παρατηρήσουμε ότι με την πάροδο του χρόνου το άρωμα μας δε μυρίζει το ίδιο, τότε πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι όσο περνούν τα χρόνια, αλλάζει η χημεία του σώματος μας. Η αλλαγή αυτή μπορεί, λοιπόν, να οφείλεται σε ορμονικές μεταβολές, λήψη φαρμάκων ή ακόμη και σε αλλαγές στις διατροφικές μας συνήθειες. Ίσως ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αλλάζουμε το άρωμα μας τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο έτσι ώστε να έχουμε το καταλληλο αποτέλεσμα σύμφωνα με τις εποχές.


Διατηρώντας το άρωμα

  • Δεν ξεχνάμε να τοποθετούμε ξανά το καπάκι μετά τη χρήση του, ώστε να μην εξατμιστεί γρήγορα το άρωμα μας.

  • Πρέπει να το φυλάμε σε ξηρό και σκιερό περιβάλλον, για να μην αλλοιωθεί η οσμή του.

  • Πολλές φορές κάνουμε το λάθος και τοποθετούμε τα μπουκάλια στο ντουλάπι ή το ράφι του μπάνιου. Αυτό δεν είναι σωστό, διότι ο έντονος φωτισμός των μπάνιων εξατμίζει σιγά σιγά το άρωμα με αποτέλεσμα με τον καιρό να χάνει την έντονη μυρωδιά. Για τον λόγο αυτό στην FLEUR σας προσφέρουμε όλα τα αρώματα τύπου σε κλειστή συσκευασία κουτιού που είναι η προϋπόθεση για την σωστή φύλαξη τους.




Comments


bottom of page