top of page
Αναζήτηση
  • Mary Mit

'Αρωμα & Αισθησιασμός

Οι μαγικές μυρωδιές


Οι συγγραφείς, μέσα στους αιώνες, έχουν συγκρίνει τις γυναίκες των ονείρων τους με άνθη, είτε ως μπουμπούκια ή ως ανθισμένα λουλούδια. Τα άνθη είναι κομψά και ευαίσθητα, δυνατά και αύθραυστα. Είναι η τέλεια ομορφιά της φύσης. Ζητούν το θαυμαστό και τη φροντίδα. Έτσι, είναι φυσικό τα λουλουδένια αρώματα να συνδέονται με το ρομαντισμό και την αθωότητα. Αν προστεθούν φρουτώδεις και ζουμερές νότες, ο ευγενικός υπαινιγμός γίνεται μια αισθησιακή υπόσχεση.


Οι νότες των βοτάνων και των εσπεριδοειδών, εκπέμπουν υγεία και αναζωογονητική φρεσκάδα. Κάποιος που εκτιμά τις φυσικές και απλές ιδιότητες του αντίθετου φύλου, θα βρει αυτές τις αρμονίες ελκυστικές.

Οι ξυλώδεις νότες μυρίζουν δάσος και δραστήρια ζωή, του αρρενωπού κυνηγού, ο οποίος ενσαρκώνει το ένστικτο και την ενέργεια. Συνδυασμένο με μπαχαρικά, όπως γαρύφαλο και μοσχοκάρυδο, οι ξυλώδεις νότες έχουν ένα πικάντικο, ανδρικό και μάλλον μυστηριώδες αποτέλεσμα.

Τα ανατολίτικα αρώματα ψιθυρίζουν ερωτισμό, αγνό και απλό. Οι ζεστές καλοκαιρινές νύχτες, το εξωτικό φαγητό και οι αισθησιακές απολαύσεις όλων των ειδών έρχονται στη φαντασία μας. Πολλή περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη σύνθεση, αυτά τα αρώματα περιέχουν νότες που είναι κοντά στη μυρωδιά του δικού μας αρώματος - ο ανθρώπινος ιδρώτας περιέχει αρωματικές ουσίες παρόμοιες με αυτής της μυρωδιάς του σανταλόξυλου, ενώ ένα ίχνος φυκιών και θαλάσσιας ζωής, φυσητήρα, μόσχου και μοσχογαλής, μπορούν επίσης να ανιχνευτούν στις πιο βαθιές ζώνες μας.


Ωστώσο, κανένα άρωμα στον κόσμο δε λειτουργεί ως ένα καθαρά κάλεσμα σύζευξης, που παράγει μια αυθόρμητη αντίδραση του ανθρώπου των σπηλαίων. Ο πρόθυμος συνεργός του, η αποπλάνηση, γίνεται σιγά σιγά σε εμάς, με τις ιστορίες με στιγμές πάθους και παντοτινής αγάπης.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentários


bottom of page